Waarom jij juist in de ochtend je spieren moet uitdagen

Draai jij je ´s ochtends het liefst nog een keertje om? Daar kun je het beste zo snel mogelijk verandering in brengen. Sporten in de ochtenduren loont namelijk! Gebruik je spieren al bij het ochtendgloren en jij zult je de rest van de dag fit voelen. Om je extra te motiveren om je bed ook écht uit te komen voor in ieder geval je dagelijkse sit ups, hebben we enkele voordelen van bewegen in het ochtenddauw nog even op een rijtje gezet.

  1. Nadat jij flink met je spieren aan de slag bent gegaan, terwijl heel Nederland nog slaapt, voel jij je oppermachtig. Jij hebt je portie sit ups al gehad terwijl de rest van het land nog niet eens aan de dag is begonnen. Het sporten heeft je tevens extra energie gegeven en jij kunt de hele wereld aan.
  2. Wist jij dat je een hele lange tijd profiteert van je ochtendworkout? Je geeft niet alleen je humeur, maar ook je metabolisme een boost. Dit is precies wat jij nodig hebt als je wilt afvallen. Een vroege, (kleine) cardiotraining kan er al voor zorgen dat jij vet begint te verbranden.
  3. Indien jij in de ochtend al met je spieren aan het werk gaat, kan dit jou helpen ontstressen. Je hebt je hoofd lekker leeg gemaakt en je kunt met een frisse geest beginnen. Ook je planning kan erop vooruit gaan. Je hebt je training namelijk al gehad en hierdoor kun je de rest van je dag lekker effectief benutten voor andere dingen.
  4. Als je graag naar de sportschool gaat, heb jij in de ochtenduren alle ruimte om lekker je gang te gaan. Het is ´s ochtends vaak rustig en je kunt op die momenten op je dooie gemakje nieuwe oefeningen of apparaten uitproberen om weer andere spieren te trainen.
  5. ´s Avonds trainen kan je uit je slaap houden en slaap is juist erg belangrijk voor de gezondheid en het herstel. Bij het sporten kan er een flinke dosis energie vrijkomen die er later voor zorgt dat jij geen oog dicht doet.

Zorg dat jij je dag fantastisch begint en lekker in je vel zit! Zet je spieren direct aan het werk en je zult hier lange tijd resultaat van hebben. Hijs je uit je bed en ga een spetterende sportsessie tegemoet!

2017-07-19T13:07:06+00:00