Verwen je spieren en bereid deze gezonde recepten

Je hebt de afgelopen tijd flink staan zwoegen en ploeteren in de sportschool en dat voel je aan je lichaam. Het bewegen begint zijn tol te eisen en je lijf schreeuwt om even flink in de watten gelegd te worden. Je doet je lichaam al een groot plezier met gezond eten! Met gezonde recepten kun je heerlijk eten bereiden en het hoeft niet lang te duren. Er zijn natuurlijk tig gezonde recepten die helpen om je lichaam verder te herstellen, maar deze twee vinden we leuk om deze week uit te lichten. Gewoon omdat ze zo voedzaam en makkelijk zijn dat echt iedereen ze kan maken. Iets voor jou?

Kip met broccoli en kapucijners

De wonderlijke groente broccoli is een ingrediënt dat natuurlijk niet gemist kan worden. Deze vitaminebom komt in veel gezonde recepten terug en dat is niet voor niks! Ook kapucijners (of andere peulvruchten) en kip komen vaak in gezonde recepten voor. Dit komt doordat deze zeer eiwitrijk zijn en dit is waar je spieren van genieten. Met het volgende gerecht kun jij wel weer even vooruit.

Snij twee kipfilets in stukjes en bak deze in een pan met olijfolie goudbruin. Snij een broccoli in roosjes en een rode paprika in stukjes. Haal de gebakken kip uit de pan en bak de broccoliroosjes in dezelfde pan beetgaar. Voeg hierna de paprika en een grote pot uitgelekte kapucijners toe. Breng dit gerecht op smaak met zout, peper en…de grote verrassing van dit recept: (zelfgemaakte) pesto!

Courgetterolletjes

Deze courgetterolletjes met zalm en avocado zijn hét bewijs dat verrassende en gezonde recepten niet altijd moeilijk te bereiden zijn. Sla een courgette, twee avocado´s en 100 gram zalm in. Zorg verder dat je peper, zout en twee eetlepels sojasaus, limoensap en olijfolie in huis hebt. Schaaf de courgette van boven naar beneden in lange dunne plakken. Meng de olijfolie en sojasaus en bestrijk de courgettestroken hiermee. Leg ze vervolgens op de grill totdat je mooie strepen ziet. Van de avocado´s maak je een prakje. Voeg hier naar smaak limoensap, peper en zout aan toe. Leg de zalm op de courgettestroken en besmeer deze met het avocadoprakje. Rol de courgettestroken op tot rolletjes, prikkertje erin zodat ze goed blijven zitten en smikkelen maar!

Hup, bind dat keukenschort voor en ga aan de slag! Lekker gezond eten en genieten maar van deze herstelmaaltijden.

2017-07-19T12:54:01+00:00