Hoe voorkom je extra vakantiekilo’s

Eindelijk is het zover… VAKANTIE! Hard werken moet beloond worden. Vakantie is de gelegenheid om de teugels even te laten vieren. Toch als het gaat om voeding laat ik de teugels nooit helemaal vieren. Een beetje opletten tijdens de vakantie kan naar mijn idee geen kwaad.

Van koelkast naar koeltas

Deze keer ga ik vliegen dus is een koeltas of koelbox geen optie om mee te nemen maar als we met de auto gaan dan vind ik dat een uitkomst. Heerlijke salade en fruit bereid ik dan voor zodat we onderweg voldoende gezonde versnaperingen hebben. In Nederland spelen de benzinepompen al steeds meer in op de gezonde trend, maar in het buitenland is dat nog niet het geval. Lekker zelf dingen meenemen!

(Borrel)nootjes

Een komkommer of stukjes paprika in een bakje voor onderweg vind ik een lekker tussendoortje maar soms een beetje onhandig, vooral in het vliegtuig. Tegenwoordig bestaan er van die zakjes met ongebrande nootjes en gedroogd fruit wat echt een uitkomst is. Net voldoende om je weer een energieboost te geven. Let wel op met gedroogd fruit, want het bevat behoorlijk wat suiker. Ook noten zijn niet calorie-arm, maar wel gezond en als je ze met mate eet, is dat hartstikke goed!

Goede voorbereiding…

Als ik weet naar welk land we op vakantie gaan, dan neem ik een avondje mijn laptop op de bank om me een beetje te verdiepen in het land. Dingen die ik lekker vind of graag gebruik zoek ik alvast op met de vertaling erbij. Daarmee voorkom ik stuntelen in een supermarkt. Het notitieblokje in mijn telefoon is hier een uitkomst voor. Makkelijk en altijd bij de hand!

Bo(o)rdevol!

Eén van de redenen dat ik liever niet naar een all-inclusief resort ga is, dat de meeste buffetten tijdens zo’n vakantie vol staan met gefrituurde producten, melige baksels en fruit uit blik. Voor een keertje niet zo erg, maar 2 weken lang frituurvet en borden vol ellende ben ik niet zo’n voorstander van.

Ik kies altijd voor de verse producten als ik toch een keertje een buffet voorgeschoteld krijgt. ’s Ochtends een bakje yoghurt met een sinaasappel of gebakken ei met wat rauwkost, is er over het algemeen wel. Als diner een salade of stukje vlees/vis met groenten is ook wel voor handen en een prima keuze. Nog een tip: pak altijd het kleinste bord, dat helpt je minder op te scheppen en dan eet je dus ook minder.

 

2017-07-19T12:45:55+00:00