Gezonde Barbecue

Het wordt weer zomer en dat betekent… BBQ’en! Dit wordt smikkelen geblazen. Het enige jammere is dat dit roet in het menu van je eetschema kan gooien, terwijl je zo goed bezig was met fit worden of juist van plan was nu écht goed bezig te gaan zijn. Om je barbecuefestijn niet in het water te laten vallen, volg je dit strategische barbecueplan.

Onmisbaar: de groentespiesjes

Eén van de leukste dingen van de BBQ is dat je alles van een stokje mag eten. Dit stokje is  zoveel meer dan alleen een satéprikker. Deze prikker staat voor gezelligheid, voor vrijheid, voor barbecue! Maak een gezonde keuze en rijg allerlei groentes aan je prikkertje. Dat is niet alleen heel lekker, maar ook heel gezond. Varieer erop los met de kleurtjes, het kan niet gek genoeg!

Kies voor vis, vlees én kip: tjokvol eiwitten

Nog één van die leuke dingen van een BBQ is dat je vaak niet hoeft te kiezen, je kunt allerlei gerechtjes proeven en proberen. Om te zorgen dat je niet te veel eet moet je op zoek naar eiwitten, zij zorgen er namelijk voor dat je sneller vol zit. Begin met vis, dan kun je er eigenlijk nooit naast zitten. Vis zit namelijk vol eiwitten en gezonde vetten. Ga bijvoorbeeld voor een forel of prik wat gamba´s en coquilles op de geliefde satéprikker. Zet hierna je koers voort richting het vlees. Ook vlees zit boordevol eiwitten, en is dus toegestaan op ons barbecue-eetschema. Kies wel voor een magere variant, iets varkenshaas-achtigs (van die leuke prikker natuurlijk). Probeer tot slot een stukje kip of kalkoen te bemachtigen, want ook deze beschikt over de geliefde eiwitten.

Wat kun je beter vermijden

Ondanks dat er eigenlijk best veel wél mag, zijn er natuurlijk ook wat ´verboden vruchten´. Laat de sauzen met rust en sla de witte baguette ook even over. Fit worden en afvallen hoeft helemaal niet met een geheel koolhydraatarm dieet, maar de snelle koolhydraten in wit brood kun je toch beter achterwege laten.

Zie je, er zijn genoeg dingen waar jij verantwoord van kunt smullen tijdens een BBQ. En nu hebben we het nog niet eens over de fruitsalade, gegrilde ananas of salade gehad. Richt je op voedzame groente voor de nodige vitaminen of kies voor vis, kip en de magere vleessoorten omdat deze veel eiwitten bevatten. Nu nog duimen voor het mooie zomerweer!

2017-07-19T13:04:10+00:00